Svečano otvoren Dom za starija lica Kalinovik

Objavljeno: 01.12.2017.

Nema slike

Javna ustanova "Dom za starija lica Kalinovik" svečano je otvorena 1. decembra 2017. godine i osvještana uz blagoslov paroha Marka Bilinca. Svečanosti su prisustvovali načelnici okolnih opština, direktori centara za socijalni rad, kao i mnogi drugi gosti, te brojni građani naše opštine. Osnivač ustanove je opština Kalinovik, a prema riječima načelnice Mileve Komlenović, ovo je samo početak projekta zbrinjavanja starih i iznemoglih lica sa područja naše opštine, kao i iz susjednih sredina.
-Ovo je još jedan u nizu uspješno realizovanih projekata u Kalinoviku, kojim smo se svrstali u red onih opština u Republici Srpskoj koje posjeduju centre za smještaj i njegu starijih lica. Time smo riješili problem zbrinjavanja starijih lica sa područja naše opštine, ali i stvorili mogućnost da jedno šire područje, pri čemu prvenstveno mislim na susjedne opštine, dođe u priliku da zbrinjava starija lica u našoj ustanovi. Dugoročno gledano, ustanova ima tendenciju rasta i proširenja smještajnih kapaciteta, dok će podizanje kvaliteta usluge, koja je, inače, na zavidnom nivou, biti stalna zadaća osoblja i opštine Kalinovik koja će u tom procesu pružati odgovarajuću podršku-rekla je Komlenovićeva.
Dom je, treba istaći, izgrađen po najvišim standardima u ovoj oblasti, prvi štićenici su već pristigli, a primarni cilj biće zbrinjavanje preostalih korisnika sa područja opštine Kalinovik koji se već nalaze u drugim staračkim domovima.
-Naš prioritetni cilj je da našim sugrađanima koji su smješteni u domovima u Istočnom Sarajevu i Rogatici ponudimo mogućnost da staračke dane dostojanstveno provode u svom Kalinoviku, a sva preostala slobodna mjesta, kojih ima, biće na raspolaganju svim zainteresovanim licima treće životne dobi iz naše i susjednih opština-kaže načelnica opštine Kalinovik.
Inače, vrijednost ovog projekta premašuje 500. 000 KM.

Slike sa svečanosti otvaranja pogledajte na ovom linku.